the art of less.

"Ik vind veel dingen leuk". Misschien herken je deze uitspraak. Maar leuke dingen geven leuke resultaten. En jij bent meer dan 'leuk'. Jij bent fantastisch. Op jouw unieke manier. En dat verdient fantastische resultaten met fantastische klanten. Alleen die trek je niet aan met 3 verschillende diensten op 3 verschillende niveaus door 3 funnels die je bij moet houden.

Echt, ondernemers die bewust keuzes maken en duurzaam willen groeien, zitten niet te wachten op het zoveelste gratis e-book met mailfunnel om verleid te worden. Die prikken er a. doorheen en b. ze mailen of bellen je meteen om kennis te maken. Ze zijn al overtuigd. 

Ilona051.jpg

nobody is too busy, it is just a matter of priorities.

Druk. Eigenlijk heb je dat woord verbannen uit je woordenboek. Want druk wil je helemaal niet zijn. En toch voel je die druk wel regelmatig. Misschien niet zozeer in de uren die je werkt, maar wel in wat je allemaal zou moeten als ondernemer.

  • Want na 5k moet je toch zeker door naar 10k per maand.

  • Want na uitbesteden moet je toch zeker een eigen team.

  • Want na 1 op 1 begeleiding moet je toch zeker een groep.

  • Want na offline moet je toch zeker online.

Er is niks mis met groeien en grote dromen hebben. Ik daag je zelfs uit om te gaan voor 'huge' impact en je volledige potentie te ontdekken. Maar bewandel jij wel 100% je eigen pad? Of loop je toch nog stiekem mee in de ratrace en kijk je teveel naar andere ondernemers om je heen?  

Online en passief inkomen genereren lijkt soms de holy grail, maar hoe simpel is het daadwerkelijk als je hiervoor relatief veel kosten moet maken (ads. etc) en reken eens uit hoeveel klanten je nodig hebt met een online training van 59 euro als je 8.000 euro per maand wilt genereren. Hoe zou het zijn als je dit bedrag  realiseert met maar 2 klanten en bijna geen kosten? Voel je het verschil in eenvoud en waar je aandacht naartoe gaat?

less is more programma.

In mijn 1:1 less is more programma help ik jou met het versimpelen en aanscherpen van je business. Hierbij combineer ik het minimalisme met systemisch coachwerk. Want minimalistisch ondernemen gaat naast het aanscherpen van je strategie, positionering en marketing vooral over welke keuzes je maakt en vanuit welke plek binnen je bedrijf je deze keuzes maakt.

Ik daag je in mijn coaching uit om direct met minder, meer te bereiken. Dat betekent verwijderen, schrappen, finetunen en optimaliseren. Ik geloof niet in maanden achter de schermen werken aan het zoveelste nieuwe idee. Het verschil zit hem juist in de kleine nuances, in verdieping zoeken en met vernieuwde focus kijken naar je bedrijf met meer innerlijk leiderschap. 

 

back to basic

We scherpen jouw visie, positionering en boodschap aan. We tunen in op jouw talent en potentie en wat er nodig is om de volgende stap te maken in je bedrijf. Wie moet jij zijn om bijvoorbeeld hogere prijzen te vragen, om vaker nee te zeggen of om minder hard te trekken aan klanten?

 

We doorbreken patronen die jou blokkeren en werken aan belemmerende overtuigingen en gedachten die jou in de weg staan.

keep it simple

We scherpen jouw niche, inclusief aanbod en prijzen aan. Je gaat kiezen voor je meest waardevolle aanbod, zonder consessies te doen op al je toffe creatieve ideeën.

 

We kijken naar je workflows zoals je mailverkeer en weekplanning en versimpelen en scherpen aan waar mogelijk om meer winst in tijd, geld en energie te behalen.

 

Ik coach daarnaast intensief op de business challenges die tijdens het coachtraject in je bedrijf spelen, bijvoorbeeld het analyseren van je salesgesprekken.

slow copy

Content die lang blijft hangen en aanzet tot denken is essentieel om kwalitatieve leads/klanten organisch aan te trekken. En dat kan al met maar 1 post per week.

 

Daarom scherpen we jouw marketing en content op je website, salespagina's en socialmedia aan, zodat je niet alleen zichtbaar bent, maar echt gezien wordt bij jouw niche.

Tevens leer ik je hoe je 'sell before you're ready' toepast in je bedrijf, zodat je al kunt verkopen voordat je alles tot in de details hebt uitgewerkt. En wat de kracht van simpel maar relevante vragen stellen is.

Anne - Mindful Health

“Ilona heeft mij in de afgelopen 6 maanden geholpen om mijn bedrijf volledig anders in te richten. Als jonge moeder had ik behoefte aan meer overzicht in mijn bedrijf en wilde ik in minder uren meer impact maken voor mijn klanten en tegelijkertijd financieel kunnen groeien. Van losse diensten en activiteiten ben ik overgegaan op mijn Mindful Food & Lifestyle programma (één op één) en heb ik bewust gekozen voor één marketingkanaal (instagram). Al tijdens het Less is More programma stroomden de aanmelding binnen en onlangs haalde ik mijn hoogste maandomzet tot nu toe als ondernemer. Ilona heeft me laten zien dat Less écht More is. Ze is een super fijne en inspirerende businesscoach, die niet alleen op conceptueel vlak met je meedenkt maar ook heel sterk is in marketing, copy, websites en (online) zichtbaarheid. Zonder Ilona weet ik zeker dat ik mijn plannen voor een meer minimalistische bedrijf en een eigen programma nog langer voor me uit had geschoven. Lieve Ilona, bedankt voor al je hulp!"

Schermafbeelding 2020-10-29 om 20.19.42.
Schermafbeelding 2020-10-29 om 20.19.50.
Schermafbeelding 2020-10-29 om 20.19.57.
Schermafbeelding 2020-10-29 om 20.19.30.

3 maanden coaching

- online modules ter voorbereiding op kickoff

- 1x 4 uur kickoff sessie met lunch in Arnhem

- Om de week een sessie in de natuur, kantoor of online

- een ademsessie of hypnose sessie

- strategie en planning via Trello

- huiswerkopdrachten op maat met feedback

- tussentijds contact via WhatsApp

extra:

- toegang tot 4 online trainingen

1. 'simpel meer leads via je DM op Instagram'

2. 'sell before you're ready'

3. slow copy

4. excelleer met jouw niche

- een boek afgestemd op jou als persoon

3.295 euro ex. btw

 

betalen in 3 termijnen is mogelijk

6 maanden coaching

- online modules ter voorbereiding op kickoff

- 1x 4 uur kickoff sessie met lunch in Arnhem

- Om de week een sessie in de natuur, kantoor of online

- een ademsessie of hypnose sessie

- strategie en planning in Trello

- huiswerkopdrachten op maat met feedback

- tussentijds contact via WhatsApp

extra:

toegang tot 2 online trainingen

1. 'simpel meer leads via je DM op Instagram'

2. 'sell before you're ready'-

3. slow copy

4. excelleer met jouw niche

- een boek afgestemd op jou als persoon

5.695 euro ex. btw

betalen in 6 termijnen is mogelijk

dit programma is voor jou.

Mijn less is more programma is voor jou als je een visie gedreven ondernemer bent. Je trekt al consistent klanten aan, hebt een minimale omzet van 3.000-5.000 euro per maand en je hebt al een aantal versimpelingen gemaakt in je business. Wellicht besteed je werkzaamheden uit of heb je een aantal zaken geautomatiseerd. Maar het mag nog simpeler, want jouw tijd is kostbaar. Je gelooft in keep it simple, impact maken en transformatie.

 

Je bent ambitieus, goed in je vak en op zoek naar een no-nonsense business coach die oprecht, kritisch en ervaren is. Iemand die jou ziet, jouw potentie naar boven haalt en jou gefocust houdt. Je kunt snel maar intuïtief knopen doorhakken en neemt 100% verantwoordelijkheid om echt aan de slag te gaan.

Ilona059.jpg

Veel gestelde vragen.

1. Ik ben starter, is jouw programma dan ook geschikt? 
Nee, mijn programma is voor ondernemers die al ongeveer 2 jaar ondernemen en stevigheid ervaren bij wat ze doen en verkopen. Ze voelen alleen dat het simpeler kan, met meer focus, rust en winst in tijd. Het kan wel zijn dat je freelancer bent en nu uurtje factuurtje werkt. Ik kan je dan helpen met het switchen naar een eigen aanbod.

 

2. Coach je ook ondernemers met een webshop?

Ja, ik coach zowel ondernemers met diensten als met producten. Ik heb zelf 8 jaar geleden mijn eigen voedingsproducten (Van Haver Tot...) ontwikkeld en verkocht aan de retail in Nederland, dus ik coach regelmatig ondernemers die duurzame kleding, sieraden of verzorgingsproducten verkopen. 

3. Bied je ook losse coachsessies aan?
Nee, dat heb ik in het verleden gedaan en ik heb gemerkt dat voor een duurzame transformatie in je bedrijf meer tijd nodig is. Ik coach in mijn programma vrij intensief met om de 2 weken een sessie.


​4. Coach je naast strategie ook op mindset?
Ja, ik coach heel intuïtief. Ik voel en hoor wat er in het moment nodig is bij jou om keuzes te maken en actie te ondernemen zodat je antwoorden vooral uit jezelf haalt. Dat is soms strategie maar nog vaker mindset. Ik coach veel in de natuur die daarbij helpt, maak gebruik van systemisch werk om dieper gelegen patronen te doorbreken en pas waar nodig NLP toe.

 

Ilona077.jpg

meet ilona.

Ik ben Ilona Annema. Na een studie marketing en brandmanagement heb ik ruim 8 jaar als online markteer in de mode en foodbranche gewerkt. 

 

Vervolgens ben ik mijn eigen producten op basis van haver gaan ontwikkelen met het merk Van Haver tot... en heb ik in 4 jaar tijd meerdere concepten voor de retail ontwikkeld. 

 

5 jaar geleden ben ik mij gaan verdiepen in het minimalisme en 4 jaar is 'minimalistisch ondernemen' geboren. Als systemisch business coach & minimalist help ik ondernemers met less is more in hun bedrijf.