about me.

Toen ik 5 jaar geleden begon met minimaliseren, dacht ik dat het heel erg te maken had met spullen. Of eigenlijk ontspullen. Om met zo weinig mogelijk spullen te kunnen leven. Ik wilde een simpeler leven en door op te ruimen, creëerde ik meer rust en ruimte in mijn hoofd. Ik dook in de boeken over minimalisme, keek naar documentaires over dit onderwerp. En hoewel het mij veel inzichten heeft gegeven, kwam ik niet verder dan het opruimen en minder spullen kopen. Ik wilde minimalisme meer holistisch toepassen in mijn leven en in mijn bedrijf. 

 

Ik kwam vanuit een situatie waarin ik veel en hard werkte. Ik ging op in mijn werk als oprichtster van Van Haver Tot… en vond het ook allemaal ontzettend gaaf en leuk om te doen. Ik ontwikkelde mijn eigen haver producten en zette ze in de markt bij Albert Heijn, Jumbo noem maar op. Tot ik een dochtertje kreeg en mijn man een burn-out kreeg. Mijn leven stond op zijn kop en de vraag 'wat is echt belangrijk in het leven' ging ik mezelf steeds vaker stellen. Wellicht herken je dit? Dat je altijd maar doorgaat en meer en meer wilt. Dat had ik. Altijd maar doorgaan en meer willen. Maar in meer zit niet het succes van je bedrijf en de groei van jezelf als ondernemer. Het gaat over je eigen pad volgen en daar heel gelukkig mee zijn. 

Toen ik mijn huidige bedrijf startte, heb ik ervoor gekozen om nog maar 16 uur te werken. Dat was mijn intrinsieke motivatie en het is me gelukt. Vervolgens droomde ik van een reis naar Australië met mijn gezin. 6 weken rondreizen in een busje door de outback. Ook dit is gelukt, want oktober 2018 was het zover. En inmiddels heb ik een eigen boek gelanceerd, belegt in vastgoed en ben ik bezig met mijn eigen tiny boshuisje. In alles wat ik doe binnen mijn bedrijf vraag ik mezelf af: “Brengt dit mij dichter bij mijn droom?”. Door juist minder te doen, heb ik zoveel meer rust, focus en voldoening gekregen. En als ik het kan, kun jij het ook. Daar ben ik van overtuigd. Je hoeft je niet te laten leiden door alles wat er online geroepen wordt of zoals het hoort in de maatschappij. Je mag je eigen pad volgen, zo simpel is het. En ik help je hier graag bij.

Liefs Ilona

Ilona039.jpg

Ik verscheen in o.a.:

flair-logo.png
Unknown-11.png
Unknown-10.png