3 SEO TIPS WAAR JE IETS AAN HEBT


seo tips waar je iets aan hebt | bloesem marketing

SEO, wat staat voor Search Engine Optimization, houdt in dat je jouw website zo inricht dat deze beter gevonden wordt door zoekmachines zoals Google. Graag geef ik je 3 waardevolle tips op het gebied van SEO.

# SEO tip 1: de context van je pagina

De context van je pagina wordt door Google als steeds waardevoller gezien. Met context wordt de waarde van je pagina bedoeld. Hoe waardevol is de inhoud van je pagina voor de bezoeker? Denk bij het maken van een pagina na over de vraag die de bezoeker heeft. Op welke vraag wil je dan antwoord geven met jouw pagina? Hoe beter jouw pagina aansluit bij de vraag van de bezoeker, hoe beter Google jouw pagina vindt en hoger zal ranken. Uiteraard blijven zoekwoorden in je pagina van belang. Met name de titel van je pagina is belangrijk, maar ook afbeeldingen en video's zijn ontzettend waardevol voor de context van je pagina. Geef ook afbeeldingen en video's een titel die bestaat uit zoekwoorden waarop door je bezoekers gezocht wordt.

# SEO tips 2: het plaatsen van video’s

Video’s op je website worden steeds belangrijker. Het maakt je pagina waardevoller en dat betekent, zoals hierboven ook vermeld staat, dat Google je pagina hoger zal ranken. YouTube is onderdeel van Google. Het is daarom zinvol om je video’s toe te voegen aan YouTube en deze daarna te plaatsen op je website. Veel bezoekers zoeken tegenwoordig via YouTube op bepaalde onderwerpen. YouTube is daarmee na Google de grootste zoekmachine geworden. Google rankt dan ook pagina’s die You Tube video’s bevatten hoger in de zoekresultaten.

# SEO tip 3: een mobiele versie van je website

Een mobiele versie van je website is een must. Inmiddels bekijken meer bezoekers een website via hun mobiel dan vanaf hun desktop. Het kan ook niet anders, want iedereen heeft tegenwoordig een mobiel en neemt deze overal mee naar toe. En met de toegang van gratis WIFI op veel locaties is het bezoeken van een website op je mobiel ontzettend makkelijk geworden. Van het opzoeken van informatie tot het bestellen van producten, mobiel is en wordt het belangrijkste kanaal. Hoe beter jouw website is ingericht op mobiel verkeer, hoe beter Google jouw pagina vindt en hoger zal ranken. Denk hierbij aan de snelheid van je website, zijn de teksten goed leesbaar en kunnen bezoekers afbeeldingen en video’s goed bekijken?

Recente berichten

Zoeken op onderwerp

Archief