REVIEW | WELKE VERDIENMODELLEN KIES JIJ?


review | boek 50 verdienmodellen

Als je ondernemer bent of wordt dan denk je na over een verdienmodel. Want zonder inkomsten, geen business. Volgens Jeanet Bathoorn en Petra Iuliano zijn er wel 50 soorten verdienmodellen die je kunt toepassen voor je onderneming. Zij schreven er een heel boek over. Maar welke verdienmodellen kies jij? Graag geef ik je een review over het boek van Jeanet en Petra dat ik gelezen heb.

# WAAROM HET BOEK ’50 VERDIENMODELLEN’ LEZEN?

Of je nu een startende ondernemer bent of al een tijdje jouw eigen business runt, nadenken over je verdienmodellen is erg belangrijk. Vaak denk je bij het maken van een businessplan nog wel na over je verdienmodellen maar na verloop van tijd ben je (hopelijk) zo druk met de dagelijkse activiteiten dat je hier niet meer over nadenkt. Omdat het toch wel loopt. Het boek ’50 verdienmodellen’ inspireert je om na te denken over alle verschillende verdienmodellen die er zijn en dat er niet maar één verdienmodel is voor je onderneming.

# HOE COMBINEER JE MEERDERE VERDIENMODELLEN?

Veel freelancers kiezen ervoor om op basis van uurtje factuurtje te werken. Dit een prima verdienmodel die ik zelf ook toepas omdat mijn doelgroep hierom vraagt en dit goed past bij de werkzaamheden die ik voor mijn klanten uitvoer. Maar heb je weleens nagedacht over het geven van online trainingen of het maken van een E-book? Deze verdienmodellen kun je makkelijk met elkaar combineren. Op maandag en donderdag werk je voor een klant op basis van uurtje factuurtje. Op dinsdag organiseer je een online programma waar 10 deelnemers aan mee kunnen doen en op woensdag schrijf je blogs die je 1x per maand samenvoegt tot een verdiepend e-book die te bestellen is via je website. Op vrijdag ben je vrij om je successen te vieren.

Het voordeel van het combineren van deze verdienmodellen is dat je bijvoorbeeld met het e-book steeds opnieuw inkomsten ontvangt terwijl je er maar eenmalig aan gewerkt hebt. En met het online programma kun je training geven aan 10 klanten i.p.v. 1 klant zoals bij uurtje factuurtje. Dit laatste noemen we opschalen.

# WELKE VERDIENMODELLEN KIES JIJ?

Hoe kies je nu de juiste verdienmodellen? In het boek staan voorbeelden van ondernemers die meerdere verdienmodellen combineren en daar flink geld mee verdienen. Natuurlijk heeft iedere ondernemer als doel om geld te verdienen maar dat is niet het enige. De vrijheid om thuis te werken en de passie voor het vak dat je uitoefent zijn net zo belangrijk. Alleen maar de verdienmodellen kiezen om veel geld te verdienen lijkt me dan ook geen juiste insteek. Denk aan je doelgroep, wat is hun vraag/probleem en hoe kun je ze daarbij helpen? Vraag het ze desnoods. En waar ben jij goed in? Is dat juist advies geven in een 1 op 1 gesprek of voor een grote groep cursisten? Als je datgene waar je goed in bent, combineert met waar je doelgroep naar op zoek is, dan heb je jouw verdienmodellen gevonden.

Laat je door het boek ’50 verdienmodellen’ inspireren en haal de verdienmodellen eruit die voor jouw onderneming van toepassing zijn en combineer ze tot een succesvolle mix. Succes!

Recente berichten

Zoeken op onderwerp

Archief