HOE KIES JIJ DE JUISTE ZOEKWOORDEN?


hoe kies jij de juiste zoekwoorden | bloesem marketing

Zoekwoorden. Je hebt ze nodig om op een bepaald onderwerp gevonden te worden in zoekmachines zoals Google. Maar hoe kies jij de juiste zoekwoorden voor jouw tekst? Zijn dat zoekwoorden waarop jij gevonden wilt worden met jouw artikel of blog? Of zijn het juist de woorden waar jouw doelgroep op zoekt in zoekmachines?

# ZOEKWOORDEN WAAROP JIJ GEVONDEN WILT WORDEN

Stel, jij schrijft een artikel over t-shirts. Dit t-shirt kan in verschillende kleuren bedrukt worden met een tekst of logo naar keuze. In het artikel leg je uit dat de t-shirts in verschillende maten en kleuren te bestellen zijn en dat er zelf een tekst of logo aan het ontwerp kan worden toegevoegd. Er staan ook voorbeeld ontwerpen op de website waaruit gekozen kan worden. Jouw zoekwoorden zijn waarschijnlijk t-shirt bedrukken met eigen en tekst t-shirt bedrukken met eigen logo . Logisch. Maar zijn dit ook de zoekwoorden waarop jouw potentiële klant zoekt?

# ZOEKWOORDEN WAAR JOUW DOELGROEP OP ZOEKT

Wanneer je in Google een zoekwoord intypt dan zie je onderaan de pagina ‘zoekwoorden gerelateerd aan’ staan. In het geval van t-shirt bedrukken met eigen tekst gaat het om de gerelateerde zoekwoorden als t-shirt ontwerpen online, t-shirt laten bedrukken en shirt bedrukken goedkoop. Het is aan te raden deze zoekwoorden ook te gebruiken in jouw blog. We noemen deze gerelateerde zoekwoorden ook wel Latent Semantic Indexing Keywords.

# DOE EEN ZOEKWOORDENONDERZOEK

Heb je geen idee welke zoekwoorden je überhaupt voor jouw tekst moet gebruiken? Dan is het aan te raden een zoekwoordenonderzoek te doen. Dit kan een zoekwoordenonderzoek voor jouw bedrijf zijn maar dan houd je het heel algemeen. Het beste is om per tekst die jij schrijft een klein onderzoekje te doen. Of het nu gaat om een informatieve pagina of een verkoop gerichte pagina, weet welke woorden jij nodig hebt om beter gevonden te worden door jouw doelgroep in zoekmachines.

# VEEL GEZOCHTE ZOEKWOORDEN

Vaak bedenk je voor een artikel of blog eerst het onderwerp, zoek je de juiste zoekwoorden op en schrijf je de tekst met de gekozen zoekwoorden. Het kan ook anders. Er zijn tools zoals Google Trends en MOZ die jou laten zien welke zoekwoorden trending zijn en waar op dat moment veel op gezocht worden. Door juist met deze zoekwoorden een artikel of blog te schrijven, kun je goed scoren in zoekmachines. Het zijn immers veel gezochte zoekwoorden, het zoekvolume is hoog. Let wel op de concurrentie. Als er al veel concurrentie is dan wordt het lastig om op de eerste pagina’s van zoekmachines te komen.

Recente berichten

Zoeken op onderwerp

Archief