EEN ONDERNEMINGSPLAN OP 1 A4


een ondernemingsplan op 1 A4 | bloesem marketing

Een ondernemingsplan of businessplan schrijven, kan voor startende ondernemers best een uitdaging zijn. Wat zet je allemaal in zo'n plan en hoe ver ga je? Ik kan je vertellen dat het schrijven van een ondernemingsplan enorm belangrijk is, maar dat 1 A4-tje al voldoende is om je business helder te hebben. Hieronder staan de 4 stappen beschreven voor een kort maar krachtig plan. Probeer alle vragen met maximaal 2 zinnen te beantwoorden. Zo houd je jezelf scherp, wat is echt belangrijk? En zorg je ervoor dat je snel aan de slag gaat met jouw business. Zo kort dit blog is, zo kort wordt ook jouw businessplan.

STAP 1. WAAROM

  • Waarom ben jij jouw bedrijf gestart, wat is jouw drijfveer?

  • Waarom wil je anderen helpen, wat is jouw missie?

STAP 2. WIE

  • Wie ben jij en wat maakt jouw bedrijf onderscheidend?

  • Wie is jouw ideale klant en wat wil je aan hun uitstralen?

STAP 3. WAT

  • Wat ga je verkopen, wat zijn jouw producten of diensten?

  • Wat gaat het je opleveren, wat is jouw einddoel?

STAP 4. WELKE

  • Welke kanalen zijn er nodig om jouw klanten te bereiken?

  • Welke investeringen zijn er nodig om jouw doelen te behalen?

Ik hoop dat deze opzet jou helpt in het starten van jouw business. Heb je vragen, laat ze achter in een reactie of mail mij op info@bloesemmarketing.nl. Ik geef ook focussessies aan starters, zodat je samen met mij de juiste strategische basis legt voor jouw bedrijf en je kunt groeien tot een zichtbaar en sterk merk.

Liefs Ilona

Recente berichten

Zoeken op onderwerp