ONDERNEMEN VANUIT FLOW


ondernemen vanuit flow | bloesem marketing

Flow. Het woord alleen al klinkt rustgevend voor me. Maar flow en rust is niet iets wat ik al jaren toepas. Het is pas sinds kort dat ik hier bewust mee bezig ben. Zou jij meer flow en rust in je bedrijf willen? In dit blog deel ik mijn eigen ervaring en inzichten met je.

Druk, druk, druk

Een jaar geleden begon ik met mijn huidige bedrijf BLOESEM marketing. Daarvoor was ik jaren druk in de weer met mijn eigen merk Van Haver Tot... en het in de markt zetten van merken en concepten uit Europa. De ene week vloog ik naar Italië om vervolgens de week erop in Schotland te werken. En wanneer ik niet vloog, stond ik in Nederland in de file of had ik 3 afspraken op een dag. Ook in de weekenden was ik altijd druk. Druk met familie en vrienden die niet naast de deur woonden. De ene week zaten we in Groningen om vervolgens de week erop al weer in Maastricht te zijn. Nu ik dit zo schrijf, krijg ik het al benauwd bij al dat gehol en gevlieg. Ik stond altijd 'aan' en had een tomeloze energie.

Toen kwam de klap

Mijn man ging er moeiteloos in mee, ook toen we 3 jaar geleden een prachtige dochter kregen. Nou ja, moeiteloos? Hij kreeg een burn-out. Van dichtbij zag ik wat voor impact ons drukke leven had en het voelde als een klap in mijn gezicht. Altijd maar door willen gaan, altijd maar meer en drukker. Het werd hem en ons fataal. Een ding wist ik zeker: we komen hier samen uit en dit gaat mij niet overkomen. Ik besefte me dat ik nooit de rust had genomen om mezelf op te laden. Om even tot mezelf te komen en bewust te kiezen voor datgeen dat mij echt gelukkig maakt.

16 uur per week

In januari 2017 stopte ik met Van Haver Tot... en besloot ik dat ik niet meer zo druk wilde zijn. Ik wilde het met BLOESEM marketing anders doen. Meer tijd voor mijn gezin en meer ruimte om te kunnen reizen wanneer ik wil. Soms kijken mensen me verbaasd aan als ze horen dat ik 'maar' 16 uur voor klanten werk. Voor mij werkt het super fijn. Het maakt dat ik veel selectiever ben in de opdrachten die ik aanneem en dat ik veel efficiënter ben gaan werken. Daarnaast werk ik iedere week 8 uur aan mijn eigen bedrijf. Ik plan hier bewust ruimte voor in, zodat ik de tijd en rust heb om mijn social media te doen, blogs te schrijven, trainingen te ontwikkelen en boeken te lezen.

Meer rust nemen

Nu ik steeds meer vanuit flow werk, weet ik hoe belangrijk het is om mezelf af en toe rust te gunnen. Ik voel me dan ook niet meer schuldig als ik een dag niet aan mijn bedrijf werk, maar geniet van een dagje sauna, koffie date of bezoekje aan de kinderboerderij. Ik laat me steeds meer leiden vanuit mijn eigen gevoel en energie. En niet vanuit verwachtingen van anderen. En die natuurlijke flow zorgt ervoor dat ik tijdens mijn rustmomenten volledig oplaad om vervolgens vol energie tot nieuwe toffe dingen te komen.

Prioriteiten stellen

Die flow in mijn bedrijf, maar eigenlijk in mijn hele leven, creëer ik met name door me bewust te focussen op dat wat bijdraagt aan mijn droom en waar ik energie van krijg. Alles wat niks bijdraagt of wellicht die droom in de wegstaat, verwijder ik. Zijn er dingen die wel belangrijk zijn om mijn droom te behalen, maar waar ik zelf weinig energie van krijg, dan besteed ik deze activiteiten zoveel mogelijk uit. Door me hierop te richten, houd ik meer tijd en energie over voor het realiseren van een gelukkig leven. Eigenlijk ben ik veel minder gaan doen, maar heb ik wel meer mijn ideale leven gecreëerd.

Recente berichten