WAAROM IK NOG MAAR 16 UUR WERK

Als ik aan anderen vertel dat ik nog maar 16 uur werk, dan schrikken ze soms. Huh, hoe doe jij dat? Dat kan toch niet? Verdien je dan wel genoeg? En dat laatste is het. Genoeg, voldoende hebben. Als ondernemer zijn we soms te gericht op alsmaar groter en meer. Op weg naar nog meer omzet en succes. Maar wat als ik mijn dromen kan realiseren met 16 uur per week en me hier ontzettend succesvol en met name gelukkig bij voel?

minimalistisch ondernemen | maar 16 uur per week werken per week

Wat heb je echt nodig als ondernemer?

Minimalisme gaat over: wat heb je echt nodig in je leven? Welke spullen in je huis en welke mensen in je omgeving dragen echt bij aan jouw geluk? Als je hier heel kritisch naar kijkt, dan zijn dit vaak maar een paar spullen en personen. Zo heb ik besloten onze kapotte TV niet meer te repareren, maar het zonder te doen. Want al die doelloze programma's maken mij echt niet gelukkig. En zo is het ook met je bedrijf. We denken soms veel meer nodig te hebben dan werkelijk is. Al die marketingstrategieën, al die funnels, E-books, podcasts en Facebook groepen. We denken dat het allemaal bijdraagt aan een succesvol bedrijf. Maar als je bewust nadenkt over wat jij echt nodig hebt, dan zijn het maar een paar verdienmodellen en marketingactiviteiten die echt het verschil maken en jou dichter bij jouw dromen brengen.

Terug naar de essentie van je bedrijf

Waarom ben je gaan ondernemen? Vanuit welke motivatie of drijfveer onderneem jij? Vaak denken we heel snel in cijfermatige doelen voor ons bedrijf. Zoveel klanten, zoveel volgers, zoveel omzet. Maar draait hier in de essentie jouw bedrijf om? Ik heb ervoor gekozen om mijn bedrijf om mijn privé leven heen te bouwen en niet andersom. Toen ik vorig jaar startte met Bloesem Marketing had ik 3 dagen in mijn agenda voor mijn bedrijf. En ik vulde die gewoon klakkeloos is. Niet realiserende dat veel dingen die ik deed helemaal niks toevoegden of mij helemaal niet blij maakten. Dus besloot ik nog maar 16 uur te werken door alleen dat te doen wat echt bijdraagt en mij voldoening geeft. En het mooie is, dat ik in deze uren evenveel en vaak nog meer verdien en impact maak dan toen met 24 uur.

Workshop Minimalistisch Ondernemen

Gisteren gaf ik mijn eerste workshop in minimalistisch ondernemen. En ik vond het zo gaaf om te zien dat deelnemers al na 1,5 uur tot inzicht kwamen dat ze veel minder uren hoeven te werken. En dat ze zich afvragen, waar gaat dan al die tijd nu inzitten? De bewustwording en het besef hiervan, heeft in mijn bedrijf een enorm verschil gemaakt en die ervaring deel ik graag met andere ondernemers. Wil jij je ook verdiepen in minimalistisch ondernemen en met minder tijd en energie veel meer focus, rust en voldoening ervaren? Houd mijn Instagram dan in de gaten voor een nieuwe datum of online variant.

Recente berichten

Zoeken op onderwerp