IK GELOOF NIET IN PRODUCTIVITEIT TOOLS

Ken je dat gevoel? Dat er aan je to do lijst geen einde lijkt te komen en note briefjes met reminders je om te oren vliegen? Je bent op zoek naar overzicht in de chaos en je zoekt heil in de vele productiviteit apps? Want die gaan je helpen sneller en efficiënter te werken. Toch?

minimalistisch ondernemen | maar 16 uur werken per week

Waarom time management een keerzijde heeft?

Wanneer we het druk hebben, willen we onze tijd zo optimaal inzetten. Logisch toch? Want al die dingen op het to do lijstje moeten gebeuren en het liefst zo snel en zo goed mogelijk. De vele apps en tools die hierop inspelen zijn booming business, maar helpen ze jou ook echt? Wat als je zo goed wordt in het afwerken van je to do lijst dat deze lijst steeds weer aangevuld wordt met nieuwe taken? Die je ook weer zo snel en zo efficiënt mogelijk wilt uitvoeren. Uiteindelijk lijkt er geen einde aan je to do lijst te komen. En bij mij zorgt dat echt voor hoofdpijn weet ik inmiddels.

Minder taken op je to do lijst

Voor mij is de oplossing geweest: minder taken op mijn to do lijst. Want als de taken er niet zijn, hoef ik ze ook niet te managen, easy is that. Dus zorg ik ervoor dat mij to do lijst per dag minimaal is. Ik doe alleen het noodzakelijke wat er op die dag moet gebeuren en verder dan dat kijk ik niet. Ik ben ook steeds beter geworden in nee zeggen. Nee zeggen tegen klanten en nee zeggen tegen mezelf in de vorm, dat doe ik niet meer, ik word er niet blij van.

Meer focus in je bedrijf

Vaak denk je meer focus te hebben door productief te zijn. Maar vaak ben je door de vele apps en tools meer bezig met het invullen en bijhouden ervan dat je hierdoor het grote geheel mist. Focus zit hem niet zozeer in de uitvoering, maar in de grote lijn, je strategie. Ik ben me er steeds meer bewust van door me te richten op de grote lijnen van mijn bedrijf en alleen dat te doen wat nodig is om daar te komen, dit bij mij voor focus zorgt. Dat wil niet zeggen dat timemanagement overbodig is. Want sommigen hulpmiddelen kun je wel degelijk helpen om zaken te versimpelen. Zodat jij je kunt focussen op de essentie van je mooie business.

Recente berichten

Zoeken op onderwerp

Archief