DE VOORDELEN VAN EEN NICHE

Een niche is een afgebakend stuk van de markt waarop jij je als ondernemer richt. Niet alles voor iedereen willen zijn, maar die waarde bieden aan die specifieke groep waarmee jij de meeste impact kunt maken. Ben jij nog zoekende naar je niche of zou jij je graag meer willen richten op jouw droomklant en met minder, meer uit je bedrijf willen halen? Check dan de voordelen van het kiezen van jouw niche is dit blog.

focus op je niche | wat een niche kiezen jou oplevert

Jouw expertise wordt groter

Hoe specifieker jouw aanbod is, hoe groter jouw expertise wordt. Want jouw doelgroep kan niet zo snel naar een ander toe, omdat je de enige bent of een van de weinigen bent in de markt. Bij een 'probleem' denken ze als eerste aan jou, omdat jij hun heel gericht kunt helpen en specifiek hun probleem kunt oplossen.

Je kunt jezelf beter onderscheiden

Hoe val ik op? Want er zijn al zoveel tekstschrijvers of webbouwers. Deze vraag krijg ik vaak van klanten tijdens mijn focussessie. En wanneer je meegaat met de massa is dit ook heel lastig. Je zult pas opvallen als je jezelf duidelijk onderscheidt. Dit door je visie en mening te delen, want die is altijd anders. Maar ook door je niche te kiezen.

Je trekt jouw droomklant aan

Wanneer je weet wat de specifieke behoeften van jouw droomklant zijn, is het ook vele malen makkelijker om je te richten op jouw droomklant. Het kost je veel minder moeite, tijd en geld om ze aan te trekken en jouw boodschap is perfect afgestemd op jouw droomklant. Je zult tevens betere resultaten boeken met jouw droomklant, omdat je precies weet waar de knelpunten zitten.

Je kunt een hogere prijs vragen

Omdat jouw aanbod en oplossing van betekenis is voor jouw droomklant en ze niet zomaar naar iemand anders in de markt kunnen stappen, kun je ook een hogere prijs vragen voor jouw diensten. Je hebt hierdoor ook minder klanten nodig om tot een bepaalde omzet/winst te komen die je voor ogen hebt.

Je hebt meer focus

Je zult minder tijd en geld kwijt zijn aan marketing en sales, omdat je jouw droomklant heel goed begrijpt en aan een paar woorden genoeg hebt. Je zult ook productiever zijn, omdat wat je doet echt jouw kracht is en je veel meer uit flow kunt werken.

Wil je meer focus en groei in je bedrijf en je duidelijker positioneren en onderscheiden in de markt? Ontdek dan mijn online training 'Focus op je niche' op dinsdag 20 november van 10 tot 12 uur.

Recente berichten

Zoeken op onderwerp