5 TIPS VOOR MEER ZICHTBAARHEID

Zichtbaar zijn is voor ondernemers een veel besproken onderwerp. En dit zijn echt niet alleen de startende ondernemers, ook de meer ervaren ondernemers vinden het soms lastig om meer zichtbaar te zijn. En ik snap het enigszins wel, want hoe meer je zichtbaar bent, hoe meer je opvalt. Je maakt je kwetsbaarder en meer mensen vinden iets van je. Maar feit is wel, dat je er niet zonder kunt. Zowel offline als online zul je jezelf moeten laten zien. Je wilt toch graag dat anderen weten wie jij bent, waar je voor staat en wat je te bieden hebt. Soms vinden ondernemers het lastig om meer zichtbaar te zijn. Want hoe doe je dat, wat werkt? In dit blog deel ik 5 tips hoe je makkelijk meer zichtbaar kunt zijn.

tips voor meer zichtbaarheid | minimalistisch ondernemen

1. Gast in een podcast

Hoe tof is het als je jouw verhaal, jouw ondernemersreis mag vertellen in een podcast? Dat je jouw expertise mag delen met heel veel mooie luisteraars? Je hoeft voor meer zichtbaarheid dus niet gelijk zelf een podcast te starten, je kunt ook te gast zijn in een podcast van iemand anders. Let maar eens op de oproepjes die regelmatig voorbij komen op Instagram en in Facebook groepen.

2. Interview voor een blog

Heb je zelf een blog dan kun je overwegen om andere ondernemers te interviewen die jou inspireren. Je deelt deze interviews dan op jouw blog en deelt deze via verschillende social media kanalen. Wanneer de ander het blog ook deelt, zul je ook in hun netwerk zichtbaar worden. Andersom kan natuurlijk ook. Regelmatig zijn er oproepjes van ondernemers die op zoek zijn naar inspirerende verhalen voor hun blog waar je zelf weer aan bij kunt dragen.

3. Instagram stories overnemen

Je hebt vast een aantal mede ondernemers in je netwerk waarmee je goed contact hebt. Die jou inspireren en waarmee jij je connected voelt. Door elkaars stories op Instagram over te nemen, kom je in contact met de volgers van de ander en breid je zo jouw eigen netwerk verder uit.

4. Spreken/Workshop geven

Kijk eens of je in jouw netwerk op een event of workshop van een ander gastspreker kunt zijn. Het voordeel hiervan is dat je zelf niks hoeft te organiseren, maar wel mee kunt liften op het netwerk en bereik van de ander. En wanneer jij het zelf ook weer deelt op je social media, heeft de ander er ook voordeel van. Win-win situatie dus.

5. Gastblog schrijven

Wil je graag jouw kennis delen over een bepaald onderwerp? Neem dan eens contact op met online platformen of ondernemers met een groot blog/bereik en vraag of je een gastblog mag schrijven. Dit blog schrijf je dan onbetaald, maar je creëert hiermee wel meer zichtbaarheid door je netwerk uit te breiden.

Ik hoop dat deze tips jou helpen om makkelijker meer zichtbaar te worden en je netwerk uit te breiden, zodat meer mensen weten van jouw prachtige bedrijf. Ik wil er wel bij vermelden dat alleen zichtbaar zijn niet het verschil gaat maken. Je zult ook moeten opvallen en jouw boodschap duidelijk kunnen overbrengen. Vind je dit laatste lastig en loop je vaak vast in het vertalen van jouw missie/vise naar jouw marketing? Ontdek dan mijn online training Focus op je verhaal op donderdag 10 januari van 10 tot 12 uur.

Recente berichten

Zoeken op onderwerp