PRODUCTIEVER WERKEN MET PARKINSON'S LAW

Werk jij nu 40 uur of meer per week in je bedrijf? Dan weet ik bijna zeker dat je productiever bent als je nog maar 30 uur per week werkt. Waarom dit zo is? Omdat we geneigd zijn onze uren altijd op te vullen. En hoe meer uren je hebt, hoe meer je die opvult met acties die eigenlijk niet essentieel zijn. Wanneer je minder uur per week werkt dan wat je nu doet, resulteert dat niet alleen in 'meer vrij tijd', maar ook in productiever werken. Want je wordt gedwongen om in minder uren je werk te doen waarbij je heel snel het kaf van het koren gaat scheiden. Oftewel, wat is echt belangrijk en dient nu te gebeuren en wat is eigenlijk overbodig en kan later of hoeft helemaal niet te gebeuren? Dit is precies wat de 'wet' Parkinson's Law stelt. Namelijk dat het werk altijd toeneemt om de beschikbare tijd te vullen.

productiever werken met parkinson's law | minimalistisch ondernemen

Onder tijdsdruk werken

Een deadline is sowieso fijn, maar dat een strakke deadline ervoor zorgt dat je productiever bent dat was ook een eyeopener voor mij. Ik werk zelf altijd met een deadline om mijn doelen of activiteiten te behalen en uit te voeren. En reserveer hiervoor altijd wat extra ruimte in, zodat ik niet gestresst raak als er tussendoor iets tegenzit. Zo ben ik eigenlijk ook aan mijn boek begonnen wat ik momenteel schrijf. Ik schrijf wanneer ik inspiratie heb, wanneer het mij uitkomt en wanneer ik er tijd voor heb. Maar het risico hiervan is dat ik hierdoor veel langer aan mijn boek werk dan eigenlijk nodig is. Wanneer ik mezelf een deadline geef voor het boek, voel ik veel meer de noodzaak om me alleen te focussen op wat echt belangrijk is voor mijn boek. Door het ontdekken van de Parkinson's Law heb ik nu besloten op mijn boekevent alvast te plannen. Dit is voor mij dan een stok achter de deur, want het boek moet 6 weken voor het boekevent af zijn en naar de drukker. Onder deze tijdsdruk werk ik hierdoor de afgelopen dagen veel gerichter aan mijn boek.

Sneller je doelen bereiken

Waar ik me bewust van werd door het ontdekken van Parkinson's Law is dat het je niet alleen tijd bespaart en meer focus brengt. Het zorgt er ook voor dat je sneller je doelen bereikt. Want door het stellen van een deadline is je mind ook meer gericht op het doel en wat essentieel is om je doel te bereiken. Je instelling verandert dus ook hiermee. Want je denkt niet meer "Oh, ik heb nog zeeën tijd".

Wil je meer weten over hoe je tijd kunt besparen in je bedrijf? Ontdek dan mijn nieuwsbrief met inspiratie, tips en inzichten.

Recente berichten

Zoeken op onderwerp

Archief